Openingssymposium RMV Hardenberg: ‘Boerderij van de toekomst’

Dinsdag 22 oktober | 11.00 – 12.30 uur | Evenementenhal Hardenberg

De melkveesector staat voor tal van uitdagingen op het gebied van emissies, klimaat, dierenwelzijn en diergezondheid. Op de beurs zijn allerlei innovaties te zien die kunnen bijdragen aan oplossingen en het toekomstbestendig maken van de sector. Maar hoe ziet het melkveebedrijf van de toekomst eruit? Kunnen we voorspellen hoe het melkveebedrijf in Nederland er rond 2040 uitziet? Wat zijn ontwikkelingen waar elk melkveebedrijf mee te maken heeft en waar valt wat te kiezen voor de individuele melkveehouder?

Over die vraag buigen de sprekers van het openingssymposium zich dat door Nieuwe Oogst en beursorganisatie Easyfairs wordt georganiseerd. ‘Boerderij van de toekomst’ is ook het thema van de beurs. Met medewerking van:

  • Alex Datema, directeur Food & Agri Nederland Rabobank
  • Frans Wesselingh JOZ Group
  • Sanne Griffioen, Director Farm Sustainability FrieslandCampina
  • Tjebbe Huybrechts, Global Director Information Products CRV
  • Wiepk Voskamp, lector Dier en omgeving bij Van Hall Larenstein Hogeschool

Martijn van Rossum, adjunct-hoofdredacteur bij Nieuwe Oogst, leidt het debat. Aan de hand van stellingen en vragen uit de zaal wordt het publiek betrokken bij de discussie.

Het debat zal gaan over alle nieuwe ontwikkelingen die op het boerenerf terechtkomen. Hoe economisch haalbaar zijn deze ontwikkelingen? Hoe kan innovatie een rol spelen om de uitdagingen aan te kunnen? Wat is de rol van de melkveehouder en kan deze ook profiteren op het gebied van arbeidsgemak en ontzorgen? Met de aanwezigen zullen de sprekers een blik werpen op de toekomst.

Bestel je gratis toegangsticket

Via een speciale beursactie voor de lezers van Nieuwe Oogst kun je een gratis ticket voor toegang tot de beurs bestellen en je aanmelden voor het symposium op 22 oktober om 11.00 uur. Het rondetafelgesprek wordt afgesloten met een netwerklunch. Aanmelden voor deze sessie kan tijdens het bestellen van je toegangsticket voor de beurs.

met medewerking van

Alex Datema
Food & Agri Nederland Rabobank

Frans Wesselingh
Sales Directeur JOZ

Sanne Griffioen
Director Farm Sustainability FrieslandCampina

Tjebbe Huybrechts
Global Director Information Products CRV

Wiepk Voskamp
lector Dier en omgeving bij Van Hall Larenstein Hogeschool

Martijn van Rossum
Debatleider